Officiële inauguratie

MVidee is officieel opgericht in augustus 2023 als een Nederlandse stichting, met als voornaamste doel het versterken van jongeren door middel van kunst, het bevorderen van creativiteit, zelfexpressie en gendergelijkheid.

Ons werkterrein en onze activiteiten zijn:

O. Empowerment: Het versterken van jongeren door hen te voorzien van de kennis, vaardigheden, middelen en kansen die nodig zijn om zelfstandige en vervullende levens te leiden.

O. Onderwijs: Het bevorderen van toegang tot kwalitatief onderwijs en mogelijkheden voor levenslang leren voor jongeren, het overbruggen van onderwijskloven en het verbeteren van geletterdheidsniveaus.

O. Gendergelijkheid: Actief streven naar gendergelijkheid door te pleiten voor de rechten en gelijke kansen van jongeren en het creëren van gendergevoelige omgevingen voor zowel meisjes als jongens.

O. Persoonlijke ontwikkeling: Het ondersteunen van de holistische ontwikkeling van jongeren, inclusief hun fysieke, mentale, emotionele en sociale welzijn.
O. Gezondheid en welzijn: Het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn van jongeren door bewustwording, toegang tot gezondheidszorg en initiatieven die hun specifieke gezondheidsbehoeften aanpakken.

O. Economische empowerment: Het ondersteunen van initiatieven voor economische empowerment die jongeren in staat stellen duurzame middelen van bestaan te verwerven.

O. Gemeenschapsopbouw: Het bevorderen van betrokkenheid en cohesie binnen de gemeenschap door jongeren te betrekken bij gemeenschapsontwikkelingsprojecten en initiatieven die hun gevoel van verbondenheid en verantwoordelijkheid versterken.

O. Inclusie: Het bevorderen van interculturele dialoog, vredesopbouw en conflicthantering en werken aan sociale inclusie van jonge vluchtelingen en hun overgang van kindertijd naar volwassenheid.

Panmela Castro heeft in zes uur tijd de gevel van het Stedelijk gespoten met een schilderij ter ere van Internationale Vrouwendag

AFBEELDING EVA PLEVIER